سلام
به نظر من voip بهترین بلایی است که میتونه سر مدیر شبکه بیاد برای نصب و راه اندازیش چرا ؟ الان بهتون میگم
1- وقتی سیستم VOIP رو بر مبنای تلفن داخلی توی یک شرکت راه میندازیم تا زمانی که خطها و تماسها زیاد نباشن سیستم مثل دسته گل
براتون کار میکنه ولی امان از روزی که باز کارتون بره بالا یعنی تماسها زیاد باشن و یا حتی متوسط باشن ولی تبادل فایل توی شبکه شما گل کنه
یعنی دائم از روی یک سیستم به سیستم دیگه فایل ترانسفر کنید
من اینجا یک سوئیچ 24 پورت 10/100 میکرونت دارم که POE هم هست . و برق همه تلفنها رو تامین میکنه از طرفی شبکه داخلی شرکت رو هم
به همین سوئیچ وصل کردم . در کل حدود 15 تا کامپیوتر و 10 تا تلفن میشن . توی حالت معمولی همه چیز خوب کار میکنه اما وقتی که من میخوام از یک سیستم
یک نامه با حجم بالا مثلا 20 مگ رو بفرستم روی اینترنت و یا یک فایل 500 مگی رو از یک کامپیوتر توی شبکه به کامپیوتر دیگه کپی میکنیم کل سیستم voip مختل میشه و صدا
دائما قطع و وصل میشه . راه حلی برای رفع این مشکل هست ( اگه نخواهیم VOIP رو از شبکه اصلی جدا کنیم ؟ )
درضمن اینکه باید بگم که سیستم VOIP من به عنوان سرور اینترنت هم داره کار میکنه البته VOIP رو روی اینترنت دارم و VOIP فقط توی شبکه داخلی کار میکنه فقط NAT برای
اینترنت رو دارم روی سرور VOIP انجام میدم .
2- بعضی وقتا تماسهای شهری با تاخیر زیادی دقیقا 30 ثانیه انجام میشه که البته دائمی نیست و فقط در بعضی موارد اینطوری میشه توی انجمن هم سرچ کردم جواب قانع کننده نگرفتم
توی این مورد هم اگه کسی بتونه راهنمایی کنه ممنون میشوم .
3- کسی در مورد سیستمهای QOS در سوئیچهای غیر سیسکو کار کرده ؟ منظورم پروتکل DSCP و تنظیمات مربوط به اونه که اگه بخواهیم توی سوئیچ یا مودمهای ADSL اونها رو تنظیم کنیم چطوری باید راه بندازیم و این اعداد و ارقام چطوری باید در نظر گرفته بشن ؟
4- موارد دیگه هم هست که انشالله در فرصتهای بعدی براتون مینویسم .
با تشکر فراوان
امید حسینی